30 Ağustos 2013 Cuma

TAVŞAN AYAĞI İLE YAĞLANAN GÖZLEME ...ÇOK İLGİNÇ..

kampa giderken yolda uğradığımız bir köyde, ev yapımı gözleme yapılan bir yer vardı.daha öncede oradan gözleme almıştık,tadına diyecek yoktu.bayıla bayıla yedim..öyle lezzetliydi yani..bu defa öyle bir şeye şahit oldum ki ,şaşıp kaldım..gözlemeler pişerken ,gözlemeyi bildiğiniz,bildiğimiz,hani şu uzun kulaklı,zıp zıp zıplayan hayvan varya adı TAVŞAN işte onun ayağı ile yağlıyorlardı.tencerenin içinde gördüğüme göreceğime pişman oldum..
 


tüyü dökülmüyor mu derseniz?bende sordum aynı soruyu.belirli bir ayda avlanan tavşanın tüyü dökülmüyormuş,söylediler ama unuttum hangi ay olduğunu.işte bu ayağın sahibide o ayda avlananlardanmış.ve bu ayak sadece bir yıl kullanılabiliyormuş ,sonra başka kurbanların ayaklarını alıyorlarmış..

 


tavşan ayağı ile yağlanan gözlemenin daha güzel olduğunu söylüyorlar..gerçekten yediğim ,insan oğlu icatlarla yağlanan gözlemelerden daha lezzetli idi..tabi  bu deneyimi tencerenin içindeki yağda gezinen ayağı görmeden önce edindim..hayvancağızamı üzüleyim,o güzelim gözlemelerden olduğuma mı bilemiyorum??
ama ıııııyyyy...

6 yorum:

  1. Bencede ıyyyy tüylerim diken diken oldu birdenn gerçekten çok ilginç edacım resimlerde süper buarada :)

    YanıtlaSil
  2. insan ayağı ile yapsalar daha lezzetli olurdu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ramo onuda ben yapacağım artık.ilk Zafer in ayağı ile başlayacağım.tavşan ayağı bir yıl kullanılıyormuş ya insan ayağıda olsa olsa altı ay dayanır.buda demek oluyor ki ayağınıza sahip çıkın :)))

      Sil
  3. tavşan ayağını yıllarca kullanabilirsiniz, kırılıncaya kadar işinizi görür.
    Eskiden köylere getirip satarlardı, ben kendimi bildim bileli herkes tavşan ayağı ile yağlar :)

    şimdi, bizim evdeki 7-8 yıllık tavşan ayağı kırıldığı için yenisini nereden bulacağımı araştırıyorum.

    bu arada, içiniz de bulanmasın hiç, hem de bu sevimli hayvanlara da üzülmenize gerek yok, çünkü biz insanlar:
    - koyunları keser yeriz,
    - tavukların yumurtasını yeriz,
    - balıkları tutar ve yeriz,
    ve ve ve... yani, etini yediğimiz hayvanın, derisini kemer ve çanta yapıyoruz, ayağını da fırça yapıyoruz.

    bu yağlama işleminde tavşan ayağının üstüne başka fırça daha görmedim.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...