30 Haziran 2015 Salı

MEYVELİ BUZ KÜPLERİ :)


YAZ İÇECEKLERİNİZ İÇİN HARİKA MEYVELİ BUZLAR YAPMAYA NE DERSİNİZ?



Buzdolabımızın dondurucu bölmesinde her zaman buzlukta buzumuz bulunur..Olur ya lazım olur, kolanın, limonatanın içine yada soğuk bir su için her zaman buz kullanırız.
Ama artık buz kalıplarını da sıra dışı yaparak ağız tadı ve gözlerimiz için ziyafet çekebiliriz.Buz kalıbının aromasını tamamen siz seçebilirsiniz. Nasıl göründüğüne ve tadına hazırladığınız oranlarla siz belirleyeceksiniz. Yazın sıcakları bastırıyor, hararet bastırdığında buz kalıpları bizi serinletmeye yetmeyebilir ama süslü halleri ile en azından gözlerimize ziyafet çektirirler.
Buz kalıpları içecekler içinde  çok şık duruyor bir ara şekilli buz kalıpları çok modaydı şimdi yenebilir çiçekli, meyveli limon dilimli buz küpleri ve dondurulmuş meyve püreleri var.

Büyük boy buz kalıplarının içine sevdiğiniz meyve suyundan bir miktar doldurun. Bunu dondurduktan sonra başka bir meyve suyu dokün ve bunuda dondurun. Bu işlemi kalıplar dolana kadar tekrarlayın. Böylece rengarenk ve lezzetli buzlar elde edeceksiniz.
İsterseniz buz kalıplarının içine meyve parçacıkları ilave edebilirsiniz. Meyve parçacıkları buzlar erirken içeceğinize harika bir tat verecektir. Limonatanız için nane ve limon parçacıkları, sütünüz için çilek ve yaban mersini kullanabilirsiniz.
 


 
 
















Menekşe ve gül yaprağı en bilinen yenilebilir meyve çiçekleri papatya da yenilebilir ama tadı pek hoş değildir :) Zaten  gül ve minik goncalar buz küplerinde çok şık duruyor yapılması gereken sadece buz küplerine su doldururken yaprak ya da çiçekleri eklemek

 

 

                                                   
                                                             en önemlisi içine sevgi koymayı unutmayın  :)


1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...