28 Haziran 2015 Pazar

TAVUKLU MANTARLI KREP..

BU LEZZETE BAYILIYORUM...

benim çok sevdiğim lezzetlerden ..konuklarınızada gönül rahatlığı ile sunabileceğiniz bir menü..
bir kişinin rahatça doyabileceği ,yapması gayet basit...



KREP İÇİN MALZEMELER

1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1\2 (yarım su bardağı) su
1 çay kaşığı tuz
2 yumurta

YAPILIŞI
malzemelerin hepsini karıştırıp çırpalım,karışım çıvık oluyor...margarinle hafif yağladığımız tavaya bir kepçe karışımdan dökelim iki yüzünü orta ateşte pişirelim.bu ölçüdeki karışımdan ortalama 5-6 krep çıkıyor,kişi sayınıza göre iki katı karışım hazırlayabilirsiniz.

İÇ HARCI MALZEMELERİ

tavuk göğsü(5 kişilik için 1,5 tavuk göğsü yetiyor)
mantar (6 tane orta boy)
1 paket krema(kreması bol sevenler için hepsini koyabilirsiniz yada 4\2-4\3 şeklinde isteğe göre)
1 tatlı kaşığı fesleğen(miktarını isteğe görede ayarlayabilirsiniz)
yarım çay bardağı sıvı yağ
tuz

ÜZERİ İÇİN
rendelenmiş kaşar peyniri

YAPILIŞI
tavuğu fındık büyüklüğünde küp küp doğrayıp ocakta sade şekilde orta ateşte içine yarım çay bardağı su ekleyerek pişirelim.daha sonra ince şekilde halka halka doğradığımız mantarları ekleyerek mantarlarıda pişirelim.suyunu çektikten sonra sıvı yağı ekleyelim 5 dakika daha pişirelim. tavuk ve mantarlarda piştikten sonra kremayı ,tuzu ve fesleğeni ekleyerek  5-6 dakika daha pişirelim.pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize krepleri serelim.yarım daire olacak şekilde tavuk harcını krepin içine koyalım.yarım daire şeklinde krepin iç uç kısmına açılmaması için rendelemiş olduğumuz kaşardan hafifçe yayalım.daha sonra üzerine rendelenmiş kaşar serpelim.kaşarın erimesi için 160 derecede ısıttığımız fırına sürelim.kaşarın eridiğini görünce çıkarabiliriz.sıcak servis yapalım..

sunum yaparken yanına patates kızartması ve mevsim yeşilliklerinden salata harika gidiyor..
mayonez ve ketçap ile yemek ayrı bir güzel..tabi benim için :) afiyet olsun


 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...