9 Mart 2014 Pazar

ISLAK KURABİYE


MALZEMELER

1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
125 gr.(yarım paket) margarin
4 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un

ŞERBETİ İÇİN

2 çay bardağı su
2 çay bardağı şeker

HAZIRLANIŞI
önce su ve şekeri kaynatıp soğumaya bırakalım.1 adet yumurtayı mikser ile çırpalım.yağ ve şekeri ilave edip 5 dk.tekrar çırpalım.kalan malzemelerin tamamını ekleyip yoğuralım.kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.hamurdan küçük parçalar kopararak yuvarlayıp,yağlanmış tepsiye dizelim ve fırında pişirelim.üzerleri çatlamaya başlayınca kürdan ile pişip pişmediğine bakalım.pişen kurabiyelerimizi sıcak şekilde, önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbetin içine bırakıp 2-3 sn sonra tekrar servis tabağına alalım.AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...