2 Mart 2014 Pazar

AFYON DA...

 


kışın gidilebilecek en iyi yerlerden biri...kaymağı,lokumu,tarihi ve termalleriyle ünlü AFYON...Afyon a gittiğimde girişteki mermer ocakları ve mermer adam ilgimi çekti..daha sonra cami minarelerinin mavi camdan olması ilginç geldi..nedenini hala araştırıyorum.

 



Afyon da gezerken   Atatürk ün adını “ bahtı ve önü açık anlamına gelen ikbal koyduğu”tarihi  İKBAL lokantasında yemek yiyebilirsiniz.mekan güzel..

 


 
AFYON MÜZESİ
 
 benim tavsiyem hangi şehre giderseniz gidin, eğer bir müzesi varsa  mutlaka gidip gezin..öyleki o şehre dair öğrenmek istediğiniz, merak ettiğiniz ve bilmeniz gereken çok şeyi orada bulacaksınız..
 


 
AFYON KALESİ
 
harika bir görselliğe sahip bir manzara..kalenin eteklerinde bulunana sokaklar tarih kokuyor,hemen yanı başında çarşısı ve tarihi ULU CAMİ..Cami postunu ayrıca yayınlayacağım..
 
 
 


 
TERMALLER
Afyon un bir çok yerinde termal tesisileri ,otelleri bulunmakta.buna rağmen şifalı suyuna ilgi büyük ve kış mevsimi olduğundan tesisilerde yer bulmak ,özelliklede özel tatil günlerinde,hafta sonlarında biraz zor oluyor.rezervasyonunuzu erken yaptırmazsanız isteğiniz dışında onların sunduğu seçenekleri kabul etmek durumunda kalıyorsunuz.genel kullanılan havuzlu mekanlar dışında kişi sayısına göre apart daireler kiralayabilirsiniz.bu daha güzel çünkü havuzunuz kendi dairenizde ve sadece size ait ve 24 saat hizmetinizde...
 

 
 
 





 
 
dönüş yolunda Özdilek mağzasınada uğrayıp gezebilirsiniz..
 
 



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...