3 Kasım 2013 Pazar

SODALI POĞAÇA


piştikten sonra lezzetli ve oldukça yumuşak olan poğaça tarifi.

malzemeler:1 su bardağı süt,1 su bardağı sıvı yağ,2 yemek kaşığı şeker,bir paket (10 gr) kuru maya,1 şişe soda,bir çay kaşığı tuz,yumuşak kıvamda olacak şekilde alabildiğince un.

ılık süt,şeker,tuz,yağ ve mayayı karıştırıp,içine sodayı döküyoruz ve unu ilave edip,yumşak hamurumuzu elde ediyoruz.hamurumuzu 40 dk.mayalanmaya bırakıyoruz.daha sonra avuç içi büyüklüğünde yuvarlak top haline getirip sade veya peynir, kıyma,patates (isteğe bağlı) koyabiliriz.tepsimize dizdikten sonra aceleniz yoksa 20 dk.tepsi mayasıda olsun isterseniz bekletebilir ve üzerine yumurta sarısı sürüp,170 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin ...





 
 
afiyet olsun
 
 
 

1 yorum:

  1. Merhabalar,
    Blogunuza internette yemek tarifleri ararken rastladım. Öncelikle çok tebrik ediyorum, blogunuzu inceledim, tarifleriniz hem çok leziz, hem de yapımı gayet kolay görünüyor. :) Uygun bir zamanınızda yeni açılan yemek tarifleri arama motorumuz Tarifbul‘a bir göz atabilirseniz çok sevinirim. İsterseniz siz de En İyi Tarif Blogları kısmımızda tariflerinizi sergileyebilirsiniz. Merak ettiklerinize SSS’den bakabilir veya bana mail atabilirsiniz. Görüşmek dileğiyle.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...