29 Mart 2016 Salı

TİRİLİÇE ...



daha önce hiç tatmadığım ve duymadığım bir tatlı idi..nasıl kaçırdıysam :) Sevgili Eşim dışarıda yiyip beğendiği yemek ,tatlı vb. yiyecekleri (beni usta bir aşçı olarak görerek  (ki öyleyimde :)) evde de yapmamı istemesi doğrultusunda tanıştığım bir tatlı tiriliçe..tattığın bir şeyi yapmak kolayda tatmadığın biraz risk :) ama Google ne güne duruyor..hemen tarifi bulup uyguladım...

sonuç mu??

Eşimin deyimi ile '' on numara beş yıldız ''

kesinlikle hafif ve çok lezzetli :)


Tiriliçe Tarifi İçin Malzemeler:


  • 5 adet yumurta,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 1 su bardağı sıvı yağı,
  • 5 yemek kaşığı irmik,
  • 10 yemek kaşığı un,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 paket kabartma tozu.
Şerbeti İçin:
  •  3 su bardağı süt,
  • 4 yemek kaşığı toz şeker,
  • 1,5 paket krema,
  • 1 paket vanilya.
Karamel Sosu İçin:
  • 7 yemek kaşığı toz şeker,
  • Yarım paket krema,
  • 2 yemek kaşığı tereyağı.

Tiriliçe Yapılışı

Bir kaba yumurtaları, toz şekeri koyalım ve iyice çırpalım.
Üzerine sırasıyla diğer malzemeleri ilave edelim ve çırpalım.
Hazırladığımız karışımı kare bir borcama dökelim.
Önceden ısıtılmış 180° fırında pişirelim.

Şerbeti için; bir kaba sütü, toz şekeri, kremayı, vanilyayı koyalım ve iyice karıştıralım.(pişirmiyoruz)
Keki sıcak sıcak dilimleyelim ve üzerine soğuk şerbetin tamamı kepçe ile gezdirerek dökelim.

Karamel sosu için; tencereye toz şekeri koyalım ve karamelleşene kadar karıştırarak pişirelim.
Toz şeker eriyip, karamelize olunca ocaktan alalım.
Üzerine kremayı, tereyağını ilave edelimm ve hızlıca karıştıralım.
Hazırladığımız karamel sosu Tiriliçenin üzerine döküp, yayalım.
Buzdolabına kaldıralım ve soğuduktan sonra servis yapalım.


afiyet olsun :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...