Tiramisunun Keki için
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 3 çorba kaşığı kakao
- 1 paket kabartmatozu
- 1 paket şekerli vanilin
Tiramisunun Kreması icin Malzemeler
- 2 su bardağı sut
- 2 çorba kaşığı un
- 1 yumurtanın sarısı
- 200 gr labne peyniri
- 1 paket sekerli vanilin
- 2 çorba kaşığı toz seker
1 adet 3 ü bir arada (nescafe)
Üzerine Serpmek için
- Kakao
Pandispanya ile Tramisu nasıl Yapılır
- Keki için yumurtayı ve toz şekeri 5 dakika çırpın üzerine unu,kakaoyu,kabartma tozunu eleyerek ilave edin en son şekerli vanilini ilave edip iyice karıştırın orta boy borcama veya yuvarlak kek kalıbına ( 18×27 cm çapında ) dökün,önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin ve soğumaya bırakın
- Sütü, sekeri,yumurtanin sarısını ve unu bir tencereye alın iyice çırpın içinde topaklanma kalmasın ocağa alıp karıştırarak kaynatın, kaynamaya başladıktan sonra sekerli vanilinin ilave edip kısık ateşte karıştırmaya devam ederek 4 dakika daha kaynatıp ocaktan alin.ocaktan aldığınız muhallebinin ilk sıcaklığı çıkınca labne peynirini ilave edip iyice karıştırın.
- Kahveyi,nescafe ve sütü karıştırın.
- Pasta kekini ikiye kesin üzerine kahvenin yarısı ile ıslatın üzerine önceden hazırladığınız kremanın yarısını yayın
- Diğer Pasta kekini kremanın üzerine kapatın,aynı şekilde kahveli suyla sılatın kalan kremayı üzerine sürün
- Tiramisu pastanızı en az 2 veya 3 saat dinlendirin üzerine kakaoyu eleyip servis yapın
- Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder